Wat is Quartier A ?

  

QuARTier A is een initiatief van Karolien Deman en Alec Camu: een artistiek koppel, elk met een eigen stijl en specialiteit, dat elkaar weet aan te vullen en te inspireren.
  
In januari 2010 openden zij voor het eerst de deuren van hun atelier voor het publiek met de tentoonstelling 'Artistic Diversity'. Daarna volgden er verschillende samenwerkingen met andere kunstenaars.
  
De missie van Karolien en Alec bestaat eruit om met QuARTier A een bijdrage te leveren aan een verbreding van het artistiek-culturele platform in Aalst en omstreken.
  
Er wordt veel aandacht geschonken aan de promotie en ondersteuning van jonge beloftevolle kunstenaars, zonder de verplichtingen en verbintenissen die een conventionele kunstgalerij vaak met zich meebrengt.
  
Aarzel zeker niet om contact op te nemen of spring gerust eens binnen. Wanneer er een tentoonstelling loopt, is de galerie elke vrijdag, zaterdag en zondag open van 14u tot 18u.

  

  

Geschiedenis: 

De ruimte van 'Quartier A' fungeerde vroeger als een textielfabriek, genaamd 'Le Compte'. In 1970 kwam deze familiezaak tot zijn einde en was de fabriek lange tijd ongebruikt. In 1994 wist Alec Camu deze fantastische ruimte op de kop te tikken en gebruikte hij ze voornamelijk als atelier. Hij noemde dit atelier de 'Street Art Factory' waar hij zijn projecten, vaak in samenwerking met andere kunstenaars, uitvoerde. 

Het concept van Quartier A kwam in 2007 tot stand in samenwerking met Karolien Deman. Het grote verschil met vroeger houdt in dat er nu ook geŰxposeerd kan worden, voorheen werd de ruimte louter als atelier gebruikt. Met 'Quartier A' ligt het concept veel breder; alle vormen van hedendaagse kunst komen aan bod. Ge´nteresseerde artistieke zielen heten wij van harte welkom om een kijkje te komen nemen en zich te laten inspireren.

    

  

 PLATTEGROND:

vzw QuARTier A - Burgemeestersplein 10 - 9300 Aalst